İzleyiciler

29 Ağustos 2013 Perşembe

TEMBEL BÖREĞİ

Asıl adı tava böreği ama ben kendimce her yapışımda aklımdan bu ismi geçiriyorum.30 Ağustos olması nedeni ile eşim sabah kahvaltısına yetişecek bu sefer onun için hazırladım bu böreği.Akşamdan hazırlanıyor olması ayrı bir rahatlık.

Malzemeler:
2 Adet yufka
Böreklik peynir
Maydanoz
1 Yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ


Öncelikle yapışmaz özellikteki tava yada tenceremizi (benim burada kullandığım seramik tabanlı karnıyarık tenceresi) az yağ ile yağlıyoruz.Ardından 1 yufkayı kenarları tavadan taşacak şekilde yerleştiriyoruz.Daha sonra 2. yufkanın yarısını parçalayarak döşüyoruz ardından ufalanmış peynir ve maydanozu serpiştiriyoruz.Ben peynirli börek yapıyorsam lor kullanmıyorum bana çok kuru geliyor.Böreklik peynir daha lezzetli oluyor.Kalan yufka yarısını da peynirli karışım üzerine döşedikten sonra yumurta,sıvı yağ,süt karışımını döküyoruz.Dışta kalan yufka kenarlarını içeri doğru katlıyoruz.Ve böreğimiz pişmek üzere hazır.
Orta ateş üzerinde bir yüzü piştikten sonra ters-düz ediyoruz.



Afiyet olsun....




NERELERDE KALDIM BEN :)

Ramazan bayramının 3. günü yeniden yazlığımıza dönüş yaptık.O günden beri yoğun ve kalabalık günler yaşadık.Artık ağustos ayının sonlarına gelindi ve el ayak çekilmeye başladı.Bende tatilin ve yazlığın en çok Eylül ayını severim.Denizinde bence en güzel olduğu zamandır.
Sonbaharın yaklaşması ile annem kış hazırlıklarına başlayalım demeye başladı :) Bu zamana kadar oyaladım ama sonunda şeftali reçeli ile startı verdi.Bende e bari havalar çok sıcak domates kurusu yapmayı deneyelim dedim.2 domates ile başladık bakalım sonuç ne olacak.Izgara üzerine dizdik ki saldığı su domatesleri çürütmesin.

Ve karşınızda mis gibi anne eli değmiş şeftali marmelatımız!!!
Hafta içide menemenliğe başlayacakmışız gibi bir his var içimde :)



2 Ağustos 2013 Cuma

İLK HAMUR KABARTMA DENEYİMİM


 Başarılı oldu mu bilemiyorum ama gözümde büyüttüğüm kadar zor değilmiş yapmak.Bugün gelen yeni oyuncaklarımla  gecenin 02.00 da işe koyuldum.
Önce öylesine bir kavanozu tek kat cam boyası ile bulaşık süngeri kullanarak boyadım.Yarın 2.katı geçeceğim.
Ardından da ilk hamur kabartma çalışmamı üzerine transfer edeceğim.
Sonucu çooook merak ediyorum :))

1 Ağustos 2013 Perşembe

MISIR RENDESi

Bizim ufaklık mısıra bayılır...Dışarda dondurulmuş satılan bardak mısırlara da fena sardı.Ee binbir türlü dedikodu dolanıyorken ortalıkta içinize sinmiyor alıp yedirmek.
Eve aldığım mısırları koçanı ile yemeyi pek başaramıyordu o minik dişler kimi zaman kemirmeye yetmiyordu :)
Araştırmaya girdim hemen "mısır ayıklama    rendesi"!...
vialand esse mağazasındaki satış görevlisine sorunca gülümsedi ve "ilk soran ve alan kişi sizsiniz" dedi bana :) o kadar "o zaman hediyeniz olsun" desemde ödemeyi yapmadan çıkamadım :)
Gelelim memnun kaldım mı evet çok memnun kaldım.Son derece keskin koçanda mısır kalmadığı gibi koçan parçaları da gelmiyor.
Yaz bitmeden buzluğa stok yapmayı düşümüyorum...
Herkese iyi geceler